Avance dames 1 wint met 3-2 in de promotieklasse!

Gepubliceerd: 30 Nov 2022 21:28 Laatste update: 01 okt 2023 15:51

Donderdag 24 november was het zover, er stond een wedstrijd op donderdagavond op het programma. En dit keer tegen Peter Peters. Wij stonden onderaan in de competitie dus het werd tijd dat we daar verandering in gingen brengen. De club uit Schaijk stonden op de 5e plaats. Het was dus de 5e tegen de 11e uit de competitie.

Ondanks dat het een donderdag was stroomden de Warandahal toch redelijk vol met wat trouwe supporters.

Avance begon redelijk zwak aan de eerste set, ook mede door veel service fouten kwamen we al vrij snel ver achter te staan. We verloren helaas deze set van ook met 11-25.

We wisten dat er nodig iets moest veranderen de tweede set en begonnen dan ook met vol goede moed hieraan. We legden meer service druk waar de het team van peter peters toch wel moeite mee had. En zo sleepten we het eerste punt voor vandaag binnen met 25-23.

Nu was het de taak om door te pakken en ook de derde set te  pakken. We begonnen sterk en we liepen al snel tegelijk op met de tegenstander. De service liep goed en we maakten we ballen lekker af met een paar mooie aanvallen. In het midden van de set lieten we het liggen en peter peters trok net als de eerste set aan het langste eind. Het was 16-25 geworden.

Nu moesten we echt alles gegeven om vandaag nog met een winst te eindigen. De spirit van de 3e set zat er nog in en we begonnen goed aan de 4e set. We lagen steeds net wat voor op peter peters en wisten dit vast ze houden. Tegen het eind van de 4e set kwamen ze wel steeds dichterbij dus het werd nog behoorlijk spannend. Gelukkig maakten we hem af en werd het 25-22

Dit betekende dat er nog één alles beslissende set aan zat te komen. Het eerste punt van de 5e set was voor ons en dit beloofde meer. Al snel daarna scoorde peter peters een behoorlijk aantal punten achter elkaar en wij moesten dit weer in zien te halen. Dit lukte goed en het werd 8-7 voor Avance, dit betekende dat we naar de andere kant van het veld moesten gaan en nog voor de laatste 7 punten moesten gaan strijden. Punt voor punt vochten we voor de allerlaatste punten. Het stond 14-11 en dat betekende dat we nog 1 punt moesten pakken en dan hadden we gewonnen. Dit was makkelijker gezegd dan gedaan. Peter peters pakten een aantal punten achter elkaar en zo kwamen we op gelijke stand. We moesten blijven knokken totdat we met 2 punten verschil wisten te winnen. Opgegeven moment was het zelfs 16-16 terwijl we eigenlijk maar tot de 15 moesten spelen. Na dat Avance lekker scoorden hoefden we nog maar 1 punt te pakken.

Avance serveerde en via de handen van peter peters belandden de bal in het net. Eindelijk is de eerste winst van het seizoen een feit! Dit werd even flink gevierd en daarna nog even de kantine in! Op naar meer overwinningen.