Beste wedstrijd van het seizoen

Gepubliceerd: 23 Nov 2021 11:23 Laatste update: 01 okt 2023 15:58

Per vlot vetrok er op zaterdagmiddag een blauw-geel gekleed gezelschap vanuit Arcen. Av Flash H1 liet zich meevoeren met de stroming van de Maas. En wat is dan het eerste obstakel die zij tegenkomen? Precies, de sluis in Sambeek. Nu de heren toch in de buurt waren, besloten we onze krachten te meten in de Warandahal.

Wat achtergrondinformatie voor de kijkertjes thuis: de heren van Flash keerden dit seizoen weer terug naar de tweede klasse na een avontuurtje in een hogere poule. We wisten dus al dat we hier niet te maken zouden krijgen met een stel snotneuzen. Tel hierbij op dat Bart en Gijs samen een romantisch weekendje naar Parijs geboekt hadden, en je begrijpt dat ’t urst van Avance een zware kluif zou hebben aan de Limburgers.

Godzijdank hadden Marijn en Marcel tijd gevonden om een duit in het zakje te doen. Hiermee leken de Maan en de sterren précies gunstig genoeg te staan voor een overwinning. Nadat tijdens het inspelen onze vernietigende deuntjes door de Warandahal geschald hadden, waren de ploegen er klaar voor..

Toegegeven, de openinsfase van de wedstrijd ging niet helemaal zoals gepland. Vanaf het eerste fluitsignaal (van een overigens zeer scherpe scheidsrechter) keken we tegen een achterstand aan. Zoals coach Luuk treffend wist te omschrijven: ‘Het lukt ons geen moment om het spel van de tegenstander te ontregelen.’ Flash profiteerde verrassend gretig van onze persoonlijke fouten en gebrek aan service/aanvalsdruk. Maar, wij zijn niet voor één gat te vangen. Diesel-gerelateerde problemen zijn ons niet onbekend, en tegen het einde van set 1 begon ons toerental op te lopen. Nét op tijd om aan het einde van de set onze tegenstander het nakijken te geven (27-25).

Set 2 was in veel opzichten een kopie van de eerste. Een beter openende tegenstander komt op voorsprong, waarna Avance 1 in de set moet groeien en op het einde passeert (28-26).

In set 3 werd dat beeld even omgedraaid. Waar wij de hele set de druk erop hielden, gaven we het zelf weg op het einde. Het bleek namelijk dat de Maan en de sterren, waarnaar ik eerder verwees, niet helemaal goed stonden. Waar wij er vanuit gingen dat de maan zich in het eerste kwartier bevond, was dit het laatste kwartier. Door deze onfortuinlijke misopvatting wist niet Avance, maar Flash set 3 binnen te harken.

Om een vijfsetter te voorkomen moesten alle zeilen bijgezet worden. Avance zocht en vond een hogere versnelling. Ondanks de ogenschijnlijke gelijkwaardigheid van de teams, werd set 4 vrij dominant gewonnen door het rode leger.

Op momenten als deze is het extra jammer dat we geen publiek mogen ontvangen, want het was een pot om van te smullen. Hoewel er in technisch opzicht nogal wat winst te behalen valt, hebben we verdomd hard gevochten voor een mooi resultaat. Beste wedstrijd van het seizoen? Wellicht. Leukste wedstrijd van het seizoen? Zeker weten.De heren van Flash nemen 1 puntje mee terug naar Arcen. Hiervoor bellen zij uiteraard een taxi, want de stroming zal hun vlot niet terugbrengen naar het zuiden.

Het is misschien een beetje een terugkomend thema, maar volgende week spelen we in de Warandahal tegen een hooggeplaatste tegenstander. Mocht het ons daar lukken om één puntje (of meer) af te troggelen van TFC (3e), dan is de titel van Herbstmeister de onze!