D1 verliest met duidelijke cijfers, 1-3

Gepubliceerd: 21 Sep 2021 22:35 Laatste update: 25 sep 2021 22:35

Dames 1 moest wel n tijdje wachten om aan de 1ste competitie wedstrijd te  kunnen beginnen. Het liep allemaal ongeveer 45 min uit, maar daar was het dan eindelijk, het eerste fluitsignaal in het seizoen 21/22.

Er stonden heel wat zenuwen op het team, dit was ook wel te zien in de start van de wedstrijd. In mum van tijd stonden de dames achter met 1-5. Dat werd de ruggen rechten om nog een goed resultaat neer te kunnen zetten in de openingsset. Het werd zelfs nog 3-12, maar toen begon het echt wel te draaien in het team. Punt voor punt werd er terug geknokt en de energie kwam aardig op gang. De speelsters vonden elkaar goed en er werd fel gestreden. De set werd wonder boven wonder nog binnen gehaald met 25-23. Dit zou graag doorgezet willen worden!

Maar in de 2de set schetste hetzelfde beeld als de 1ste. Wederom kwam het team uit Sambeek achter met 1-5. En wederom werd de knop omgezet en kwamen ze terug in de wedstrijd, met name Anne Koks draaide goed op de midvoor positie. Tijdens de big-points werd het weer spannend tussen deze twee teams, nu was het Vc Kessel die aan het langste eind trok en de set won met 22-25. Op naar een spannende 3de set!!!

In deze 3de set kwam Dames 1 al snel op voorsprong. Dit niveau konden de Dames helaas niet vast houden. Ook de nodige wissels mochten niet baten en Vc Kessel liep makkelijk naar een overwinning van 17-25. Dan maar op naar een winst in de 4de set om zodoende een 5de af te dingen!!

Maar in laatste set kwamen de dames er niet meer aan te pas. Vc Kessel liep snel uit naar 10-3 en 15-5. Na een tweede time out van de coach werd de achterstand geprobeerd in te halen. Met name Emma Kesper maakte veel rechtstreekse punten voor het team. Maar de achterstand was te groot en kon niet meer worden goedgemaakt. De set werd met 15-25 verloren.

Al met al teleurstellend, maar er werd hard gewerkt en die strijd houden de Dames vast en gaan nog mooie tijden tegenmoet als ze iets meer op elkaar ingespeeld raken. We danken het publiek voor hun aanmoedigen en aanwezigheid.

Het was gelukkig al een overwinning om weer als van ouds te kunnen strijden op het volleybalveld.