De beer is geschoten

Gepubliceerd: 28 Nov 2021 16:48 Laatste update: 01 okt 2023 15:58

In de laatste wedstrijd van het kalenderjaar treden de helden van Avance 1 aan tegen TFC 2. Winst in deze pot betekent dat Avance van iedere tegenstander in de competitie gewonnen heeft, én zou daarmee zelfs de 10e overwinning op rij laten noteren. Maar, we verkopen de huid niet voordat de beer geschoten is.

De beren van vandaag zijn wederom geen snotneuzen. In dit team van middelbare leeftijd zit behoorlijk wat volleybal-ervaring. Als het even kan, moeten we onze koppen er dus bij houden vandaag.

Zoals men dat mag verwachten van Avance 1 lukt dit in de openingsfase van de wedstrijd niet. We begonnen slapjes, en keken de hele set tegen een achterstand van een punt of 5 aan. Gelukkig hebben we vorige week ook met dit bijltje gehakt. Dankzij een slotfase met een flinke partij borsthaar wisten wij de set alsnog te winnen (25-23).

In set 2 werden de rollen omgedraaid. Avance nam moeiteloos afstand, en stevende af op een eenvoudige overwinning. De mannen uit Odiliapeel stribbelden nog wat tegen toen wij de big-points bereikten, maar in tegenstelling tot de poging van Avance in set 1 leverde dit hen geen winst op. TFC wordt met 25-18 afgetroefd.

Wanneer je twee sublieme spelverdelers in je team hebt, wil je hen ook allebei laten schitteren. Nadat Sander ons succesvol naar 2 gewonnen sets heeft verdeeld, was het tijd dat Bart op deze successen zou voortborduren. Door een omgevingstemperatuur van -5 zou dit echter niet meevallen. De heren van Avance zijn echter zeer geslepen, en door bewust slecht te passen, lieten we Bart de benodigde meters maken om op te warmen. Net op tijd om de set binnen te harken met 25 tegen 22.

De afgelopen 4 wedstrijden is het niet meer gelukt om met 4-0 te winnen. Het zou dus wel weer eens tijd worden.. Heren 1 bleek voldoende in de wedstrijd gegroeid te zijn om de druk nog wat op te voeren. Onze gasten geloofen het wel, en ondanks dat we geen knakgeluid gehoord hebben, leek het erop dat zij zich bij een nederlaag neergelegd hadden. Met 25-19 wordt onze reeks van overwinning geconsolideerd. De beer is geschoten.