Deceptie in de slotfase

Gepubliceerd: 10 Nov 2021 12:45 Laatste update: 01 okt 2023 15:58

Strak in het (trainings)pak treedt een veelkoppige Helmondse selectie de Warandahal binnen. Vc Polaris, een goede subtopper uit onze competitie, is er helemaal klaar voor. Voordat het feest kan beginnen, slaat echter de metaaldetector nog aan. De kattenmeppers worden gesommeerd hun steekwapens in te leveren, waarna we aan de wedstrijd kunnen beginnen.

Met een scherpe service-reeks weet rookie Bart de katten in de gordijnen te jagen. Maar onze gasten hadden geen zin om de kat uit de boom te kijken. Ze wisten de achterstand vrij snel ongedaan te maken. Gelukkig wist het rode leger een hogere versnelling te vinden, met 25-20 was de setwinst een feit en speelde onze gasten in het eerste kwadrant voor de kat zijn kut.

Ook in set 2 verliep ons spel niet altijd even vlekkeloos. Om maar te blijven hangen in de kattenmeppers thematiek: we bonden de kat op het spek. De Helmonders bleken echter net wat meer persoonlijke foutjes te maken, en met 25-19 was set 2 verzilverd.

Set 3 was andere koek. Polaris bleef als een kat om de hete brij draaien, en wij profiteerden gretig. Met 25-9 was deze set een kat in het bakkie voor Avance.

In de slotfase verliep het even niet zoals gepland. Een kat in het nauw maakt rare sprongen, en de Helmonders bleven vechten voor wat ze waard zijn. Onze persoonlijke foutlast deed ons de das om. Met 23-25 verlies kocht Avance ditmaal de kat in de zak.

Helaas hebben we een puntje geknoeid, maar de eerste positie is voorlopig nog veilig. Volgende week geniet Avance heren 1 van een welverdiende vakantie, waarna we de 20e de degens mogen kruisen met AV Flash.

Tot in de pruimentijd.