Derby

Gepubliceerd: 14 Jan 2023 10:43 Laatste update: 01 okt 2023 15:58

In de verzameling van stenen en cement die wij de Warandahal noemen, trekken de gladiatoren van Avance zaterdag 17 december ten strijde. Een sympathiek team uit sint Anthonis vormt de tegenstander welke als lastig beschouwd mag worden. Sinds we er in ons vorige intermezzo winst uit wisten te slepen, hebben de heren nog wat appeltjes met ons te schillen.

Nadat we de vorst uit onze gewrichten hebben gelopen onder het genot van de fenomenale Avance 1 inspeelmix, gaat de laatste wedstrijd van het jaar van start. Direct wordt duidelijk dat ’t urst weer geteisterd wordt door opstartproblemen. Zoals gewoonlijk is de bezetting weer karig en de afwezigheid van een libero is als een kers op deze ongelukkige taart. Door het falen van de Nevobo-app hebben wij geen idee met hoe veel punten verschil we zijn afgetroefd, maar het vermoeden bestaat dat we de big points nét hebben weten te bereiken voordat Activia een einde maakte aan de set. De voorgaande weken keerde telkens hetzelfde beeld terug: Avance valt ten prooi aan zijn eigen foutenlast en gaat met 3-1 verlies het veld af. Om dit te voorkomen zou er wat harder gewerkt moeten worden. Dit doel wordt bereikt in set 2 met setwinst als beloning. Het publiek wist treffend te omschrijven dat deze wedstrijd een vijfde set verdiende en wie zijn wij om hen teleur te stellen? Het komt inderdaad aan op een vijfde set, in welke de gasten helaas net wat scherper waren. Hiermee wordt voor het eerst in ten minste 2.5 jaar een vijfde set verloren door Avance 1 (Ja, echt waar). Hoewel er een einde kwam aan deze mooie statistiek, is de 3-1 vloek wel doorbroken.

Onze eerstvolgende wedstrijd zal pas in het nieuwe jaar gespeeld worden. Hopelijk tot dan, maar wellicht tot eerder op de immer gezellige jaarafsluiting van avance.