Een nieuw vlag: Avance/Activia H1

Gepubliceerd: 24 Sep 2023 13:59 Laatste update: 01 okt 2023 16:06

Menigeen zal hiervan al op de hoogte zijn: we hebben de stoute schoenen aangetrokken en zijn samen met onze makkers van Activia 1 onder één vlag gaan spelen. De verslagen die hier geplaatst worden, gaan dan ook over Avance/Activia h1. Te beginnen met deze, van onze eerste gezamenlijke wedstrijd:

Lurkend aan een degelijke bak koffie, verzamelt zich een zonderling gezelschap in de Kruisweide. Dit uit de kluiten gewassen sportcomplex vormt het strijdtoneel van de eerste wedstrijd van Avance-Activia h1. Waar deze twee teams elkaar vorig jaar nog beconcurreerde, vormen zij nu een collaboratie om je vingers bij af te likken.

Voorafgaand aan het inspelen wordt elkaar in een rondo vakkundig een oor aangenaaid. De ware volleyballiefhebber herkent hierin het fundament van een succesvolle samenwerking. Het inslaan dat daar kort op volgt, wordt dan ook gewonnen door de Sambeeks/st.Tunnise brigade.

Onder leiding van een vriendelijk aandoende scheidsrechter mag het eerste kwartaal starten. Het is Avance-Activia dat hierin het best slaagt. Een prima servicedruk in combinatie met een acceptabele foutenlast maakt dat Athos niet kan bijbenen. Aan het einde van de set weten we nog een stuk of wat ballen het net in te serveren, waarmee de thuisploeg kans krijgt om de big-points te bereiken. Dit redt hen echter niet van de ondergang: met 25-20 kan het eerste puntje van het seizoen én van het fusieteam in de geschiedenisboeken bijgeschreven worden.

Set 2 lijkt de alom bekende ‘winnende kant theorie’ te bevestigen. Aangezien deze, helaas, een prooi blijkt voor Athos. Een salvo aan foutieve services waar je u tegen zegt, maakt dat we met 23-25 het onderspit delven. Gelukkig weet coach Jo het tij te keren en dirigeert hij het team in set 3 weer richting de onvermijdelijke overwinning. Voornamelijk in de slotfase van deze set wist Avance/Activia rake klappen uit te delen en het moraal van Athos te beschadigen. Set 4 bleek daardoor een ererondje te zijn, want van tegenstand was redelijkerwijs geen sprake meer. Een gebroken Athos h1 kreeg een ouderwets pak smeer voor eigen publiek. De slechterikken zijn verslagen!

De heren uit Sevenum zijn overigens zo vriendelijk geweest om dit te filmen. De beelden van set 4 zijn binnenkort terug te zien op iedere 18+ website.

Om een tamelijk lang verhaal in een iets korter format te steken: we hebben goede dingen laten zien, maar het mist nog aan finesse. De tijd zal leren hoe meer trainingsuren in deze combinatie zullen uitpakken.

Volgende week is het aan het Cuijkse Shock om hun hoofd op het schavot te plaatsen. Deze krachtmeting zal om 19:00 plaatsvinden in de Warandahal te Sambeek.

Wees daar, of wees vierkant.