Goede pot van D1

Gepubliceerd: 03 Oct 2021 17:54 Laatste update: 03 okt 2021 17:54

Dames 1 heeft een goede pot volleybal laten zien tegen de Jokers uit Maastricht. In de 1e set liep de serve al meteen naar behoren en was het in mum van tijd 5-0. De gasten kwamen er niet aan te pas. Met name onze blokkering kon goed haar werk doen. Met nog al wat kill bloks kwam er een set stand op het bord te staan van 25-20.

In set 2 bleven dezelfde dames staan, het draaide goed aan Sambeekse kant. De interim Libero Marijn kwam goed in haar spel en kon de ballen netjes afleveren bij de spelly. Deze kon op haar beurt weer goed genoeg variëren, om zodoende alle aanvalsters flink wat werk te geven. Af en toe viel de energie wel een beetje terug maar het collectief kwam weer snel terug en we wonnen deze set ook met 25-18.

De altijd lastige 3de set begon ook weer goed voor Vc Avance. We lieten de bepalende midspeelster van De Jokers niet in haar spel komen en met een sterke blokkering legde we haar lam. Met bekeken balletjes aan de buitenkant van Julia en Roos werd de verdediging zoek gespeeld. De Jokers kwamen toch wel iets beter in hun spel, maar met genoeg serve druk van Julia werd deze set binnen gehaald met 25-21.

Op naar dat ene extra puntje als de wedstrijd al gewonnen is, dat viel tegen. De Jokers wilde toch nog wel 1 punt mee nemen naar Maastricht en daar vochten ze hard voor. Dames 1 van Vc Avance kwam ver achter in deze 4de set. Met 5-13 werd er nog maar eens wat meer energie gespeeld, dat kwam niet ten geode van het spel aan beide kanten. Maar het talrijke publiek genoot er van, met deze steun kwamen we terug naar 20-20. Daarna waren er een paar dwalingen van de 2de scheids en dat kosten ons wat concentratie, waar De Jokers gebruik van maakte en de set met 22-25 won.

Marijn harstikke bedankt dat je dit voor ons wilde doen, je deed het super.

Proficiat dames.