Niets te verliezen

Gepubliceerd: 08 Oct 2022 21:26 Laatste update: 01 okt 2023 15:58

Wie rond een uur of 2 de kantine van de Warandahal binnengelopen was, zou een heerlijk ontspannen heren 1 aantreffen. Slechts zelden zijn de omstandigheden om te winnen zo slecht als vandaag. De conclusie dat er vandaag niets te verliezen viel, was al vlug getrokken. Een kort overzicht van enkele onfortuinlijkheden:

  • Jan kon er vandaag niet bij zijn vanwege een hardnekkig griepje, waardoor onze Sander zijn debuut maakte als passer-loper.
  • Gijs had het helaas veel te druk gezien het feit dat hij mee is op tournee met zijn idolen Suzan en Freek.
  • Luuk kon er niet bij zijn, waardoor Lars zijn debuut maakte als middenman.
  • Onze tegenstander was een op papier sterkere Activia H1, die zeer gebrand waren op winst.

Het resultaat van deze ongelukkige opsomming was een opstelling waarbij de term ‘feestopstelling’ de lading nog niet dekken kan. De overblijvende spelers zijn er natuurlijk niet genoeg om een zeskoppige opstelling in elkaar te flansen. Een verkapte wanhoopspoging leverde ons nog twee gelegenheidsspelers op, in de vorm van Jochem en Harry. Inmiddels zal duidelijk zijn dat we niet de beste kaarten in handen hadden.

Set nummertje 1 ontvouwde zich op een voorspelbare wijze. Persoonlijke fouten vierden hoogtijdagen en een content Activia 1 ging er met setwinst vandoor. Avance 1 wist echter ondanks de vele slordigheden een score van 20 te noteren. Dit deed ons vermoeden dat een 4-0 smeerpot wellicht niet nodig zou zijn. Het bijzetten der Sambeekse zeilen resulteerde zowaar in een steengoede tweede set. Avance gaf de gasten met 15-25 het nakijken. Maar wat bleek? De beruchte persoonlijke foutjes waren slechts uitgesteld naar set 3, waar zij voorkwamen dat Avance zich beloonde met een 2-1 voorsprong. Ondanks het eerder bereiken van de big points, staan we de set poeslief af aan Activia (25-21).

Kort na deze domper wordt een messcherpe conclusie getrokken: als we er een vijfsetter van weten te maken, kunnen we nog winnen. Hier is geen speld tussen te krijgen. Het klopt als een zwerende vinger. Ook is dit correct en tevens juist.

Gedreven door dit rooskleurige beeld, weet ’t urst er nog een aardige set uit te persen. Als het dan toch op een vijfde set aan moet komen, kunnen we maar beter een tandje bijzetten. Met Bart aan service begint Avance sterk, met een 8-2 voorsprong wisselen de teams van kant. De oplettende kijker heeft door dat alle sets vooralsnog gewonnen zijn aan de zuidkant van de Warandahal. Maar, doordat er in een vijfde set van kant gewisseld wordt, boekte Avance deze overwinning aan de noordkant. Hiermee kan de ‘winnende kant theorie’ van oud-spelverdeler en onsterfelijke cultheld Peter Seuren de prullenbak in. Ondanks de eerder genoemde verkeerde kaarten, de maan en de sterren die niet goed stonden etc. etc., weet Avance 1 er een puike overwinning uit te persen. Speciale dank aan gelegenheidspelers Harry en Jochem, gelegenheidscoach Ties en onze spelers die niet op vertrouwde positie uit konden komen.

In de kantine kwam ons ten ore dat de heren van Activia vorig jaar wel 3 teams van de koppositie af gebonjourd heeft door van hen te winnen. Wij zijn blij dat zij kennelijk ook in staat zijn anderen de koppositie (hetzij tijdelijk) te schenken.

Bedankt, Activia.