Oktoberfest

Gepubliceerd: 09 Nov 2023 20:33 Laatste update: 13 nov 2023 20:34

Ondanks het Oktoberfest, waarmee de avond afgesloten zal worden, heerst er een doodse stilte in de Vilgaard te Velden. Tijdens onze warming-up haast het volk zich naarstig naar de kleedkamers om zich in een Lederhosen of Dirndl te hijsen. Wat overblijft zijn een drietal velden, daarop slechts twee teams, een enkele toeschouwer en de sfeer van een Siberische Gulag. Even een kleine disclaimer: onze blik op deze dag is wellicht gekleurd door de afloop van deze wedstrijd.

Hoewel we met een zekere mate van voorspoed begonnen, was het niet groots. Set 1 en 2 werden binnen gesleept, hetzij zonder gemak. Slechts één punt was er daarna nog nodig voor een overwinning. Jammer maar helaas bleek het ijs vandaag dun, en het normaal zo degelijke Avance/Activia te zwaar. We zakten er behoorlijk doorheen. Met 3-2 verlies moesten we voor een eerste maal afdruipen dit seizoen. Moge het de laatste keer zijn.

Het beste dat we kunnen doen is lering trekken uit dit schandaal. Het nog prille gezelschap zal wat harder aan moeten poten tijdens de trainingsuren om de finesse, die soms aanwezig is in ons spel, wat vanzelfsprekender te maken.

Jammer genoeg moesten we na afloop vernemen dat de Veldense persmuskieten weinig goede woordjes over hadden voor ons optreden, en dan doelen we niet op het schandalige spel. Mocht er per stom toeval eentje meelezen: neem de volgende keer de moeite om na afloop een pilsje met ons te drinken, vel daarna uw oordelen.

Tot de volgende keer. 11-11, half 2, voor een eerste maal in de roemruchte Activiahal.