Psychologische oorlogsvoering

Gepubliceerd: 25 Sep 2021 22:44 Laatste update: 01 okt 2023 15:58

Psychologische oorlogsvoering is het ondermijnen van vijandelijke acties, zonder het gebruik van fysiek geweld. Toen Hovoc heren 4 besloot hun thuiswedstrijden op vrijdagavond 21:00 te spelen, hadden ze dit vast goed in hun oren geknoopt.

Wij kennen de mannen van Hovoc 4 als een sterke ploeg. In set 1 bevestigden zij dit beeld door als een speer uit de startblokken te schieten. In luttele minuten hadden we een 6-1 achterstand weg te poetsen. Ondanks een stabieler uiteinde van de set wilde dit niet meer lukken. Het werd 25-20 voor de heren uit Horst.

In set 2 en 3 waren we wakker. Het waren sets waarbij tot op het laatste moment geen winnaar aan te wijzen was. Beide ploegen wisten er één binnen te slepen. De achterstand was 2-1 in ons nadeel.

Máár.. in tegenstelling tot het jeugdige Hovoc h3 van vorige week, was h4 wat meer van middelbare leeftijd. In set 4 leek de Limburgse tank dan ook een heel eind leeg. Aangezien wij allemaal heel jong en fit zijn, werd deze set een prooi voor Avance (25-9). In set 5 vond de thuisploeg wat reservebrandstof, maar niet voldoende. Met 15-11 wisten we de 5e set en onze tweede wedstrijd te winnen.

Eenmaal aangekomen in de kantine sprongen de ôet en thôes tafel in het oog. Psychologische oorlogsvoering is het ondermijnen van vijandelijke acties, zonder het gebruik van fysiek geweld. De thôes tafel is voor ons.