Road to success

Gepubliceerd: 07 Feb 2022 21:36 Laatste update: 01 okt 2023 15:58

U, als trouwe volger, weet inmiddels precies hoe een zaterdagavond in de Warandahal zich ontvouwt. Om stipt 7 uur staan de mannen van Avance 1 en diens tegenstander binnen de lijnen. Waarna diezelfde tegenstander met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid wordt overmeesterd. Echter spelen wij ook nogal wat uitwedstrijden. We gaan vandaag wat uit de doeken doen over deze in mysterie gehulde bedrijvigheden. Hier volgt een beschrijving van de uitwedstrijd van Avance heren 1, tegen Saturnus H2:

14:30. De eerste verdwaasde zielen verzamelen zich in een lege warandahal. Rond deze barbaarse tijdstippen is er nog wat bloed aanwezig in het alcoholsysteem van sommige spelers. Doe ons maar wedstrijden rond een uur of 7.

14:45. We kachelen aan richting Uden. Sander, als meest verantwoordelijke chauffeur, rijdt voorop. Gevolgd door Ruben, Bart en ikzelf. 4 auto’s voor 10 personen lijkt onnodig, maar een warmer klimaat begint bij jezelf.

15:10. In Uden wist Ruben(s Barichello) mij de loef af te steken op een turborotonde, waarvoor hulde.

15:15. Aankomst in een fraaie sporthal te Uden. Gelegenheidscoach Peter had direct een aanvaring met het toilet aldaar, welke deze confrontatie niet na kon vertellen.

15:30. Tijdens de warming up was er voldoende tijd om de tegenstander aan een grondige inspectie bloot te stellen. Prins Luuk d’n urste, een fenomenale observator, wist deze direct treffend te omschrijven als ‘Smèrige vadsige Ûyese hûnd’. Hiermee onderschrijft Luuk zijn status als bekwaam poëet.

16:15. Wij hebben nogal wat last van opstartproblemen. Coach Peter heeft het goede idee om sterk te beginnen aan de wedstrijd.

16:35. We slaan Peter’s advies in de wind, en verliezen de eerste set.

16:40. We naderen acceptabele tijden voor het spelen van een wedstrijd. Na het uit de ogen wrijven van wat slaap, weten we ons spel in set 2 enigszins te verbeteren. Set 2 is een prooi voor het rode leger.

17:00. Ook in set 3 liet Avance zien de baas te zijn. En dat zelfs zonder echt goed te spelen; dat kunnen alleen de héle groten der aarde (en dus niet der Saturnus).

17:20 De mannen uit Uden hadden er nog een vijfsetter uit kunnen slepen, maar gezien hun libero van 12 jaar bijna naar bed moest, besloten ze dat het maar beter snel afgelopen kon zijn. Ondanks dat Saturnus in set 1 uit de startblokken vloog, wisten wij met 3-1 te winnen. De slechterikken zijn wederom verslagen!

17:30 De uitbater van de sporthal in Uden was vergeten om zijn rekening te betalen, waardoor het douchewater koud was. We moesten elkaar knuffelen om warm te blijven.

17:45 Om de overwinning te vieren, en uit barmhartigheid, drinken we een borrel in de kantine. Hiermee steken de helden van Avance 1 de lokale middenstand een hart onder de riem.

18:00 De rit naar huis wordt wederom begeleid door de rustgevende rijstijl van Sander. Zijn hypersensitieve rechtervoet kan het gas dermate goed doseren, dat het voelt of je in een fauteuil voor een knisperend haardvuurtje zit.