Sporthallen

Gepubliceerd: 23 Feb 2022 20:28 Laatste update: 10 apr 2022 10:33

Sporthallen: accomodaties voor de beoefening van uiteenlopende sporten. Het valt eenvoudig samen te vatten als: de ene is de andere niet. Onze regio heeft tal van mooie zalen. Neem bijvoorbeeld volleybal-bolwerk de Warandahal. Helaas spelen wij zaterdag j.l. in Helmond, en de sporthal aldaar laat zich beter beschrijven als volleybal-tombe. Helmond uit, altijd lastig.

Met goede moed zetelen wij ons aan een tafel in de knusse kantine van t’Hout te Helliemond. Na het nuttigen van een kop koffie, die vermoedelijk nog van de dag ervoor stamt, is het tijd om onze stroeve gewrichten warm te draaien. Er staat ons een pot te wachten tegen de nummer 4 uit de competitie. In Sambeek wisten we hen met 3-1 de loef af te steken, maar in Helmond zijn de omstandigheden fundamenteel anders (lees: fundenteel kut).

Als volger weet u vast en zeker dat wij buiten ons oogstrelende spel ook steengoede adviezen geven. We hebben er weer een voor u: zet geld in op de eerste set. Geheel volgens traditie werd deze namelijk weer ingeleverd (27-25).
Gelukkig kent Avance 1 meerdere tradities, en daarom kwamen we na dit verloren kwadrant een beetje op stoom. Het ging nog niet zoals het moet, maar het was voldoende om de set met 23-25 binnen te slepen.
In set 3 leken we gewend te zijn aan de felle Helmondse ledlampen en de vloer uit 1856, want we vlogen uit de startblokken. Op dat moment besloot de arbitrage dat het welletjes was geweest, en begon deze wat te blunderen. Per stom toeval pakten die blunders telkens uit in het voordeel van de thuisploeg. Gelukkig mocht dat niet baten, de Avance-trein denderde al te hard af op setwinst, welke met 25-10 verguld werd. Kennelijk was Polaris tevreden met hun puntje uit set 1, want ook in set nummer 4 waren ze weinig overtuigend (13-25). Wederom verlies in set 1. Wederom 3-1 winst.

Volgende uitdaging: carnaval