Titanenstrijd op zaterdag

Gepubliceerd: 02 Nov 2021 22:05 Laatste update: 01 okt 2023 15:58

Op zaterdag 30 oktober jongstleden was het dan eindelijk zover: de titanenstrijd tussen respectievelijk Schock H2 en Avance H1. In dit verslag gaan wij proberen een realistisch beeld te schetsen van het wedstrijdverloop.

Set 1 begon zoals vanouds met een ingooi. Omdat Cuijk te gast was, mochten zij daarmee starten. De quarterback koos voor een bovenhandse techniek, maar kon niet voorkomen dat de shuttle via de keeper van Sambeek alsnog gescoord werd. Hiermee was de eerste driepunter een feit. Kort daarna scoorden de heren echter de eerste homerun van de wedstrijd, waarmee zij ons het vuur aardig aan de schenen legden. Ontketend door dit voorval, wisten wij de tegenstander middels een ippon naar de grond te brengen en hiermee was een hoekschop de onze. Wij hadden er alleen geen rekening mee gehouden dat het weer om zou slaan. Zowel Cuijk als wijzelf wisselden in de eerste pitstop naar de regenband, en het had er alle schijn van dat deze pot in een remise zou eindigen.

Gelukkig was onze troef nog niet gespeeld. Meteen na het pérfect uitvoeren van een dubbele flikflak, leggen we onze kaarten op tafel: full house. De tegenstander protesteerde nog bij de scheidsrechter, maar deze wilde van een var niets weten. Gefrustreerd door dit voorval deed de Cuijkse brigade er nog een schepje bovenop. Zij wisten ons in punten weer meteen te benaderen door het gooien van een 9-darter. En om nog maar direct wat extra druk te genereren, scoorde hun spits nog maar een touchdown. Gelukkig voor ons bleek hij buitenspel te staan.

Inmiddels was duidelijk dat hier niet gewonnen zou worden zonder strijd. In deze wetenschap wist Avance 1 de snelste raceronde eruit te persen. Schock probeerde te volgen, maar stootte onderweg een okser van zijn staanders af. Wij waren hen voor dit voorval dankbaar. De doorgewinterde volleybal-liefhebber weet natuurlijk dat wij hierdoor mochten afstoten. De tegenstander ging in eerste instantie voor een vangbal, maar zij hebben de hole-in-one niet weten te voorkomen. Uiteindelijk hebben ze nog een ingooi af weten te dwingen, maar het werd geen fotofinish meer.

Al met al was het een mooie pot volleybal.