Tradities

Gepubliceerd: 17 Oct 2023 17:37 Laatste update: 17 okt 2023 17:37

Wij mannen van heren 1 houden van tradities. We zijn gewoontedieren, simpele wezens die niet moeilijk willen doen. Het drinken van een goudgele rakker na de wedstrijd bijvoorbeeld. Of we nou verliezen of winnen, dat maakt niet uit.

Traditiegetrouw begon de wedstrijd in Sambeek voor de tweede week op rij te laat. Was het de eerste week de wedstrijd -voor ons- die uitliep, nu was de scheidsrechter van onze wedstrijd nog met haar eigen wedstrijd bezig op het andere wedstrijdveld. Zoals ons betaamt, houden wij van traditie en konden wij de aanvoerder van het Helmondse Polaris geruststellen; ‘dit is wekelijke kost!’

Helmond leek een complete spelersbus te hebben met 13 wedstrijdspelers en een coach. Het heeft ons traditiegetrouw niet van ons stuk gebracht. Wij kijken het eens rustig aan en zien dat er weinig écht kunnen ballen. Ondertussen doen wij ook nog eens rustig aan, want onze scheids is er nog niet. Gelukkig kon de papa van Sander fluiten, wel na wat snekkies en frietjes.

Heren 1 begon sterk en begon met een goede voorsprong. Goede passing zorgde er voor dat Sander onze aanvallers goed kon bedienen in combinatie met een goede service was de eerste set de onze (25-17)!

Set 2 begon wat moeizamer, rally’s waren wat rommeliger en middenaanvaller van Helmond begon wat balletjes binnen te slaan. Wij waren nog een beetje zoekende met onze blokkering. Jan coachte het team in combinatie met een goede service-reeks van Huubke naar winst in set 2 (25-20).

Set 3 ging gelijk op, we maakte her en der wat persoonlijke foutjes om toch een paar traditionele wedstrijdacties op deze traditionele wedstrijddag in ere te houden. Gelukkig kon Huubke met zijn service en Jules met zijn pass ons naar de definitieve overwinning helpen (25-17)

Set 4 mocht Lars zijn opwachting maken, samen met Thomas zorgde hij o.a. voor een eclatante 4-0 smeerpartij voor de “het twed” van Polaris, HOUWDOE!!

De Kattenmeppers zijn traditiegetrouw met de staart tussen de benen terug naar Helmond gestuurd.

En na een goede wedstrijd een lekker koud pilsje getrakteerd door trainer/coach Jan, omdat we gewonnen hadden.