Verlaatte vrijdag de dertiende

Gepubliceerd: 30 Oct 2023 20:54 Laatste update: 30 okt 2023 20:54

Vrijdagavond 27 oktober 2023 19.30 uur, normaliter begint Avance H2 op hun gemak aan de warming up van een rustige training als voorbereiding op de wedstrijd van zaterdag…… Zo niet deze vrijdag… Op deze vrijdagavond stond de wedstrijd tegen Flash uit Arcen op het programma. In de stand stond Flash redelijk onderaan, maar dit werd grotendeels veroorzaakt door het kleine aantal gespeelde wedstrijden, al met al moesten we goed gefocust aan de bak. En dat dat niet helemaal lukte was al snel duidelijk. Onderweg onderstond er al wat onduidelijkheid bij deze en gene. Wie rijden er allemaal met wie mee? hebben we de shirtjes wel? waar moeten we parkeren? De accommodatie is gesloten? hoe komen we naar binnen?

Buiten deze onduidelijkheid was er een ander fenomeen dat al snel duidelijk was. In de kleedkamer bleek al snel dat een groot gedeelte van de aanwezigen maar op halve kracht konden spelen, het hele spectrum aan verkoudheids- en griepklachten had zich afgelopen week geopenbaard bij een aantal van onze spelende leden. Al met al…we moesten ons schrap zetten voor een pittig avondje volley….En dan de warming-up, tot overmaat van ramp constateerde we al vrij snel dat ook de keuze van de ballen niet ons voordeel waren. Waar we normaliter met onze geliefde merk Mikasa spelen werden we deze avond gedwongen te spelen met het merk Gala.

Dan de wedstrijd.. Flash was vanaf het begin erg sterk en wist snel op een grote voorsprong te komen in de eerste set. Gelukkig herpakte we onszelf en wisten de schade te beperken door in het tweede gedeelte van de eerste set de meest punten te maken, maar het tij kon niet worden gekeerd. 25-20 was de uiteindelijke stad van de eerste set.

Vol goede moed begonnen we aan de tweede set, maar helaas. Flash bleek wederom te sterk in deze set en helaas konden we ons eigen niveau niet bereiken. De tweede set werd met 25-14 verloren.

Dat Flash deze avond een maatje te groot voor ons zou zijn werd definitief duidelijk in de derde set. Deze werd verloren met 25-19.

Ons doel in de vierde set was om er voor te zorgen dat we toch nog een puntje mee naar huis zouden nemen. We begonnen de vierde set goed en wisten een goede voorsprong te creeren. Helaas was de eindspurt van Flash net iets te snel, waardoor ze op de valreep met een 25-23 setstand toch het volle aantal punten in Arcen wisten te behouden.

Deze vrijdag, waarin we wel kunnen zeggen dat alles wat mis kon gaan ook mis ging, zullen we maar bestempelen als een verlaatte vrijdag de dertiende, waarvan er gelukkig niet te veel in een jaar bestaan. Het komende weekend kunnen we gelukkig herstellen door wat extra rust te nemen. Maar zaterdag 11 november mogen we weer met frisse moed aan de bak, tegen Civitas in Venlo, de nummer drie met maar 1 verliespuntje. We zullen alle support kunnen gebruiken, dus heb je niets te doen…. ga met ons mee naar Venlo!