Voor dag en dauw op pad.

Gepubliceerd: 10 Oct 2021 18:42 Laatste update: 01 okt 2023 15:58

Voor dag en dauw zitten we in de Warandahal. Met een glazige blik in de ogen wordt her en der een teug koffie genuttigd. Waar wij niet graag vroeg spelen, is dit voor de studenten van Hajraa heren 6 routine. Toch zijn wij niet van plan om onze positie als koploper af te geven (wetende dat deze dan in handen valt van Cuijk, brrr). Er zit maar één ding op: om studenten te kunnen verslaan, heb je een student nodig..

We treffen Dirk in Einhoven. De kijkertjes thuis kennen hem nog wel van zijn tijd in Avance heren 1. Inmiddels is Dirk uitgegroeid tot een echte Eindhovense student die de smerigste kroegen die Einhoven rijk is onveilig maakt tot in de vroege uurtjes. Snel mikt hij een smintje naar binnen om de alcoholdampen van vannacht te verbergen.We schuiven hem een kratje Klok bier en wat frikandelbroodjes toe. Of hij ons wil coachen vandaag? Starend naar de lauwe pilsjes verschijnt er een grimas op zijn gezicht. ‘Zoek niet verder’.

Onze aanpak bleek een schot in de roos. Ondanks dat we een uitermate belabberde pot speelden (ik wil niet in herhaling vallen, maar ochtend-wedstrijden zijn écht niet ons ding) wisten we Hajraa met 4-0 te overmeesteren. Gelegenheidscoach Dirk voelde als geen ander aan wanneer we wakker gemaakt moesten worden in een time-out. Waardoor we het studentikoze gezelschap steeds voor bleven.

Op naar een nieuwe pot, ditmaal op een normaal tijdstip. We hopen jullie 16 oktober om 19:00 te verwelkomen in de Warandahal.

En betreft onze coach van vandaag? Na het binnenslepen van de broodnodige 5 punten, hebben we genoten van al het moois wat de kantine van Hajraa te bieden heeft. Na afloop liep Dirk tevreden weg, onder zijn arm de krat lauw bier die hij stevig vasthield. Na een laatste saluut aan het team, verdween hij in de nacht.

Dankjewel, Dirk.