We mogen weer!

Gepubliceerd: 19 Sep 2021 11:02 Laatste update: 01 okt 2023 15:58

Alsof het nooit anders geweest is, ontmoeten we elkaar op zaterdag 18 september in de kantine van de Warandahal. Ons wedstrijdritme is inmiddels al bijna een jaar niet meer gekieteld, maar desalniettemin is het zover: we mogen weer! De eerste wedstrijden van ons seizoen hebben een hoog Horst-gehalte, en we trappen af tegen het kwiek ogende Hovoc heren 3. Waar er aan onze kant nog wat slaap uit de ogen geveegd moet worden, hebben onze Limburgse tegenstanders minder last van opstartproblemen. Het zal de leeftijd zijn.

Inmiddels bent U vast razend benieuwd welke van uw lokale volleybal-helden in actie komen. Bij dezen:

• Routinier Rik heeft zichzelf in een comfortabel campingstoeltje geïnstalleerd, en voorlopig is hij niet van plan hieruit te komen.
  • Luuk haakt vanaf 1 oktober weer aan.
  • Bart maakt voor de tweede keer in zijn carrière zijn debuut voor Avance heren 1.
  • Sander, Boyd, Ruben, Lars, Gijs, Dion & Luuk G. in zijn rol als coach zijn ook van de partij.

Aangezien dit een wedstrijdverslag is, zullen we het ook nog even over de gespeelde pot hebben. Aan set 1 hoeven we niet veel woorden vuil te maken; een volgens het boekje uitgevoerd potje volleybal resulteerde in een 25-11 overwinning die smaakte naar meer.

Set 2. Alf Ramsey wist in 1966 wereldkampioen voetbal te worden met zijn Engelse ploeg. Zijn motto? ‘Never change a winning team’. Coach Luuk heeft lak aan Alf, en besloot dat het tijd was voor Bart zijn debuut. Wat achtergrondinformatie: Bart heeft al sind mensenheugenis niet meer mogen genieten van onze mooie hal op een zwoele zaterdagavond. Gelukkig bleek in deze set, die met 25-17 gewonnen werd, dat Bart het niveau aan kan. Wat een opluchting.

In de tweede helft van de wedstrijd leefde Hovoc met vlagen op, maar spannend werd het niet meer. Het laatste sprakeltje hoop werd op het eind van de wedstrijd gedoofd toen Gijs ‘de wichelroede’ Teunissen 2 aces op rij wist te scoren. In conclusie: we hebben zowaar een prima pot neer weten te zetten en houden de 5 puntjes in Sambeek. Waar we dit vandaan haalden mag Joost weten.

Onze volgende pot zal vrijdag 24 september gespeeld worden in… Horst!