Teamfoto
Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 22-11-2020

Gepubliceerd: 22 Nov 2020 16:21 Laatste update: 13 dec 2020 21:47

Hallo allemaal,

Hoewel de competitie alweer een tijdje stil ligt, leek het ons toch tijd om weer een nieuwsbrief te sturen. Er is immers voldoende te melden.

Competitie en trainingen

Het ziet er niet naar uit dat we dit jaar nog competitie gaan spelen maar de Nevobo is wel al aan het nadenken over een mogelijke herstart daarvan en heeft daarvoor ook een aantal scenarios opgesteld die je hier kunt lezen. De kans is groot dat de competitie wat langer door zal lopen en er ook in mei nog wedstrijden gespeeld gaan worden. Trainen mag inmiddels weer met 4 personen. Het is even aan de spelers en trainer om samen te besluiten of je hiervan gebruik wil maken en dan ook een schema te maken. Wel vragen we jullie om dit even door te geven aan zaalhuur@vcavance.nl zodat we niet onnodig voor de huur van de zaal moeten betalen.

Volleybal in coronatijd

Het zijn lastige tijden om op dit moment groepsprocessen te organiseren. Ook volleybal is zo’n groepsproces waarbij we het geluk hebben dat “onder 18” wel door mag gaan. Omdat Avance een grote groep speelsters heeft die aan de leeftijd voldoen ( B1-D5-D4 en D3 ) was het niet zo moeilijk om iets in elkaar te zetten.
Na goedkeuring van het bestuur hebben we gretig gebruik van gemaakt om op zaterdagen toch competief te kunnen oefenen.
D.m.v. een King of Court competitie(tje) spelen we nu al weer 5 zaterdagen in de Warandahal wat als prettig wordt ervaren.

We spelen steeds 5 à 6 rondes waarin steeds door loting in verschillende team samenstellingen wordt gespeeld.
We spelen met 3 of 2-tallen tegen elkaar waarin het side out spel continu aan de orde komt, wat erg leerzaam is voor de spelers.
Op de zaterdagen spelen we van 14.00 tot 16.00 uur in wedstrijd-tijden van 12 à 15 minuten.

D.m.v. een korte vragen-ronde kwamen de volgende uitspraken naar voren:

  • Het is een goede vervanging voor de wedstrijden op zaterdag.
  • Het is leuk om met andere verenigingsleden te spelen.
  • Anne ( Willems) is een goede leider (kan i.v.m. blessure op dit moment niet meespelen, maar is er altijd).
  • Ik vind het een goed bedacht systeem.
  • Het is erg gezellig.
  • Het is goed voor het Avance / verenigingsgevoel.

Heel prettig dat er zo positief gereageerd wordt waardoor we het spelletje graag door willen blijven zetten zolang er geen kompetitie is.
Groeten
Sraar en Maril

Contributie

In het bestuur hebben we ook gesproken over de contributie en we hebben besloten de contributie dit seizoen niet in november te innen maar deze uit te stellen tot het einde van het seizoen. Dan is er meer duidelijk over hoeveel er getraind is en welke kosten er zijn gemaakt zodat we daar rekening mee kunnen houden bij het bepalen van de contributie.

Shirts

De meeste van ons hebben al een keer in de nieuwe shirts mogen spelen. Wellicht hebben jullie ook gezien dat sommige nummers niet helemaal goed gedrukt waren en wat bobbelig zijn. Een aantal nummers zitten wat scheef. Met Van Neerven is afgesproken dat de shirts per team even teruggaan zodat ze nagedrukt kunnen worden, hiermee verdwijnen de bobbels. Er wordt dan ook gekeken naar het totale shirt om te bepalen of er een nieuwe besteld moeten worden. Van Neerven heeft per team 1 contactpersoon gekregen die benaderd wordt om een afspraak te maken.

Grote clubactie en rabo clubsupport

Graag zouden we iedereen willen bedanken die op ons heeft gestemd tijdens de Rabo clubsupport actie. Uit het bedrag van 1215 euro blijkt dat veel mensen ons een warm hart toedragen: Bedankt daarvoor!
Ook onze jongste leden hebben hun beste beentje voor gezet. In deze moeilijke tijd, waar het toch lastig is om bij de mensen aan de deur te gaan, is het toch gelukt om 850 loten te verkopen. Een superprestatie waar we enorm blij mee zijn. Zoals ook andere jaren krijgt iedereen een bedrag per verkocht lot. Normaal worden de enveloppen altijd uitgereikt tijdens de oudejaarsborrel. De oudejaarsborrel zal dit jaar niet doorgaan, maar de enveloppen komen zo snel mogelijk jullie kant op.Met sportieve groeten,

Ruben Bakker
a.i. voorzitter VC Avance