Teamfoto
Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 27-5-2022

Gepubliceerd: 27 May 2022 19:28 Laatste update: 27 mei 2022 19:33

Goedenavond allemaal,

Dit is alweer de laatste nieuwsbrief van het seizoen. Sinds de vorige nieuwsbrief hebben we onze kampioenen gehuldigd op de platte kar en een kampioensfeest gevierd. Daarnaast hebben we een eindfeest gehad, wat ons al vast in de vakantiestemming heeft gebracht. Dames 2 had de warandahal omgetoverd, zodat er een beachparty gehouden kon worden. Met een hapje en een drankje was ook dit een gezellig feestje, waar zo nu en dan, ook nog even de voetjes van de vloer gingen.

Naast de trainingen in de sporthal, is er het nodige gebeurd om kinderen enthousiast te maken voor ons favoriete spelletje. Ger en Harrie hebben afgelopen periode 4 clinics gegeven voor leerlingen van de basisscholen de Bonckert en de Weijerwereld. In verschillende sessies hebben de kinderen van alle groepen kennis kunnen maken met het volleyballen.

Ook bij de koningspelen heeft Avance zich weer van zijn beste kant laten zien. Onder leiding van Harrie, Onno en Fleur hebben alle leerlingen van basisschool de Bolster lekker buiten kunnen sporten. Met een aantal buitenvelden hebben we, ook daar, kinderen enthousiast kunnen maken voor het volleyballen.

Helaas ging dit jaar het kamp niet door. Als alternatief heeft de jeugdcommissie een 6kamp georganiseerd. Bijna 25 jeugdigen hebben hier op de dag na Hemelvaart aan meegedaan. Blind- en handdoekvolleybal, trefbal, touwtrekken, een estafette en drie-op-een rij stonden op het spelprogramma. Ook waren er korte spelletjes bedacht. Er werden torens gebouwd met suikerklontjes, bekertjes en speelkaarten. Er werd wcrol gerold en de olifantenmars gelopen met een met tennisbal gevulde panty over het hoofd. Naast een gezonde fruithap stond er ook overheerlijke tafelfriet op het menu. Het was een lekker fanatieke en super gezellige afsluiter van het seizoen.

De technische commissie heeft afgelopen periode zeker niet stil gezeten. Er zijn verschillende gesprekken geweest met teams en spelers. Dit heeft niet kunnen voorkomen dat er een aantal spelers toch besloten te stoppen met volleyballen bij Avance. Zoveel mogelijk rekening houdend met ieders wensen, is de volgende teamindeling tot stand gekomen: https://vcavance.nl/2022/05/27/teamindeling-2022-2023

Het Outlands festival zoekt nog een aantal vrijwilligers die op zondag 19 juni kunnen komen helpen in Vierlingsbeek. De benodigde hulp is voor leden vanaf 16 jaar, die kunnen komen helpen op verschillende posten. Door je hiervoor aan te melden, help je de vereniging aan extra inkomsten.

Sporttassen, shirts, trainingspakken en spelerskaarten graag inleveren bij Ruben Bakker, Catharinalaan 10 in Sambeek, zodat ze volgend seizoen weer complet zijn voor het nieuwe seizoen.

Graag zou ik jullie ook willen vragen na te denken of je iemand bent of kent die zich in wil zetten als vrijwilliger. Binnen het bestuur en technische commissie hebben een aantal mensen aangegeven te willen stoppen. Er zijn dus verschillende plekken die ingevuld moeten worden. Als je hierover meer wilt weten kun je altijd contact opnemen met iemand van het bestuur of via secretariaat@vcavance.nl .

Met sportieve groet,

Ruben Bakker