Teamfoto
Sinterklaas

Pietentraining

Gepubliceerd: 14 Dec 2020 22:10 Laatste update: 15 dec 2020 22:24

Afgelopen zaterdag 5 december was er wederom een pietentraining voor alle mini’s van Vc Avance. Om 9:15 stonden de eerste nieuwsgierige mini’s al klaar en om 9:30, toen de training begon stonden er 18 enthousiaste kinderen te trappelen om met de training te beginnen. Ook stonden de twee stagiaires te popelen om de door hen bedachte spellen voor te doen.

In de zaal was een groot pepernoten-volleybalcircuit uitgestald dat bestond uit acht verschillende (volleybal)opdrachten. De nodige basistechnieken van het volleybal kwamen aan bod. Deze werden afgewisseld met echte pietenactiviteiten, zoals klimmen, klauteren, mikken, balanceren en rollen.

Onder de luide sinterklaasbeats werden de opdrachten met veel enthousiasme, inzet en plezier uitgevoerd. Tijdens het harde werken kwam er een tweetal pieten langs. Zij brachten een gezellig bezoek aan de Warandahal en waagden zich eveneens aan de proeven en deelden natuurlijk ook grote hoeveelheden pepernoten uit. De pepernoten die op de grond waren beland bleven dit jaar voor het eerst netjes liggen. Er was natuurlijk ook een pauze met limonade die ook ‘coronaproof’ in de frisse buitenlucht werd genuttigd. Nadat er in recordtempo opgeruimd was door iedereen, was er nog tijd over voor een pieten-mix-volleybaltoernooitje. Vlak voordat de pieten weer door moesten naar het volgende adres, ontdekten zij dat hun zak met cadeaus weg was. Gelukkig wilden de behulpzame kinderen van ons helpen zoeken en zo was de zak redelijk snel weer terecht. Eind goed, al goed.