Teamfoto

Bootcamp Avance in samenwerking met Bewegez

Gepubliceerd: 03 Mar 2021 19:01 Laatste update: 30 aug 2021 11:24

Vanaf woensdag 3 maart heeft de overheid het sporten tot 27 jaar in de buitenlucht onder bepaalde voorwaarden weer toegestaan. Maril Nabuurs namens Avance en Frederieke Berbers namens Bewegez hebben hier meteen dankbaar gebruik van gemaakt door voor de leden van Avance tot 27 jaar een bootcamp te organiseren.

Dit idee is ontstaan doordat er nog niet echt gevolleybald kan worden in de avonduren. Er mocht met dank aan VV Sambeek gebruik gemaakt worden van de voetbalvelden met verlichting waar in een grote groep de bootcamp georganiseerd kon worden. Frederieke, werkzaam bij Bewegez heeft de nodige ervaring met familiebootcampen, deze ervaring heeft ze met de trainers, en stagiares van Avance gedeeld, die daar meteen enthousiast medewerking aan verleend hebben.

Er was een grote opkomst, ongeveer 80 leden hebben deelgenomen aan de bootcamp. Na een gezamenlijke warming-up op gezellige muziek ging iedereen in groepen onder leiding van de trainers en stagiares van ROC Nijmegen en Boxmeer, die stage lopen bij Avance, fanatiek aan de slag met het programma.

De spieren werden losgemaakt en er werden de nodige krachtinspanningen geleverd. Er werd met touwen gewerkt, gesprongen, gerend en diverse grondoefeningen werden fanatiek uitgevoerd.

Na afloop was iedereen voldaan en er kwamen diverse reacties dat men blij was dat er eindelijk weer lekker gesport kon worden. Na deze start gaan onze eigen trainers en stagiares dan ook voor de maand Maart een vervolg geven aan deze bootcamp, waardoor er alvast een goede conditie en basis opgebouwd kan worden voor de start van de volleybaltrainingen. Want deze staan vanaf April op de planning op het Urlingveldje naast de voetbalvelden.

We hopen dat we met deze activiteiten snel een vervolg kunnen geven voor alle leden van Avance. Zodat we allemaal weer in beweging kunnen komen en ons geliefde volleybalspel weer op kunnen pakken. Met de buitentrainingen zijn we er als club klaar voor, om na het opheffen van de coronamaatregelen weer een frisse start te kunnen maken in de competities. En kunnen spelers en supporters hopelijk weer gezellig komen genieten van de mooie wedstrijden in de Warandahal.